Om jag skulle skjuta heroin i armen eller gömma flaskor i garderoben

viktigaresan

Sedan en tid tillbaka har jag försökt gå ner i vikt. Det är verkligen svårt och jag börjar ge upp hoppet. I mitt huvud är känns det som om jag aldrig kommer kunna gå ner. Det är ungefär som att kroppen går med på att släppa av ett par kilon för att sedan ta tillbaka dem.  Det sitter i huvudet, det sitter i huvudet, det sitter i huvudet. Ja, jag vet att det sitter i huvudet men vad fan hjälper det mig? Huvudet är ju en del av kroppen och framför allt är det den del av kroppen som jag tänker och känner känslor med.

Jag är så trött på att höra fraser i stil med ”Du är fin som du är osv”. Jag skiter i om jag är FIN som jag är, det enda jag bryr mig om är att jag inte vill vara vara fet eftersom detta gör att jag inte TRIVS. Jag älskar min kropp och har inga problem med att exponera den. JAG ÄR FIN som jag är ja, men det är obekväm när jag ska böja mig ner för att knyta skorna. En annan sak är att det känns som onödigt att släpa på 30 kg övervikt nu när mitt knä är skadat.

Det är så lätt för människor utan viktbekymmer att ge goda råd om hur jag ska gå till väga för att lyckas. Problematiken är att jag ettsug jag inte klarar av att tygla. Om jag skulle skjuta heroin i armen eller gömma flaskor i garderoben skulle mitt problem synliggöras på ett annat sätt, men om man som jag äter tio kanelbullar i rask fart istället för att njuta av en, då är det svårare att förklara.

Igår pratade jag med en vän om mitt problem och hon sa en sak som jag alltid kommer att bära med mig. En sak som fick mig att reflektera över hur jag vill att min kropp ska åldras. Det finns hopp, det är inte omöjligt, men vägen är lång. Vad ska jag göra?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s